lauantai 12. heinäkuuta 2014

B, bee, brookies

Saan välistä suoranaisia leipomiskohtauksia. Pullia, piirakoita, sämpylöitä ja kakkuja, nam nam nam! Lomaviikko vaikuttaa, ja lähipäivinä on ollut suoranainen himo tehdä jotain hyvää syötävää.

Pari päivää sitten kahville saapuneille vieraille yritin tehdä mansikkakiisseliä. Tuli klimppikiisseeliä. Terveisiä yläasteen köksänmaikalle: syy on sama kuin silloin aikanaan. Olen liian hätäinen, enkä sekoitellut kaatovaiheessa kunnolla. Kiisseli oli myös liian kuumaa tarjoamisvaiheessa, joten söimme sen sijaan keksejä ja vesimelonia, mikä ei ollut pahaa ollenkaan. 

Klimppikiisseli oli rauhassa jäähdyttyään kyllä ihana tuhma aamupala, varsinkin kun päälle lätsäisi kermavaahtoa. Eilen tein vielä tuhmempaa iltapalaa, Kinuskikissan sivuilta silmiin pompahtanutta Brookies-herkkua. Alle tujua brownie-taikinaa, hetkeksi uuniin, päälle cookie-taikinaa nokareina, vielä hetkeksi uuniin. Jäähdytä kunnolla. Aijai. 

Jopa kaltaiseni sokerihiiri joutui pitämään yhden palan jälkeen tauon: tämä on tuhtia herkkua! 


Vajaasta pellillisestä on vaikka kuinka paljon jäljellä, Pölö sai mukaansa kahvin viereistä syötävää töihin. Itse olen joskus veistellyt, että hyvät muistot kertyy helpommin kuin kilot, mutta Brookiesien kohdalla en ole enää varma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti